+31(0)6-41560915

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autorondreis Family Fun in The East
Deze 15-daagse autorondreis is uitermate geschikt voor het hele gezin en er zijn diverse activiteiten inbegrepen die voor zowel ouders als kinderen meer dan de moeite waard zijn. 

Highlights: Toronto-Niagara Falls-Kingston-Ottawa-Tremblant-Trois Rivières-Jonquirere Chicoutimi.

14 nachten/15 dagen
Prijzen zijn p.p. exclusief vliegreis en autohuur.

Vanaf € 665,00 p.p. o.b.v. 4 personen
Kinderen gratis tot 12 jaar (bij ouders op de kamer)

Dag 1 : Aankomst Toronto
U haalt uw auto op bij de luchthaven van Toronto en rijdt richting downtown Toronto om daar in te checken in uw hotel. Toronto is Canada’s grootste metropool en is een combinatie van een moderne stad met de charme van zijn multiculturele buurten en kleurrijke markten. De stad is gesticht in 1793 als Fort York en is sindsdien langs de waterkant uitgebreid met gigantische glazen wolkenkrabbers.
Dag 2 : Toronto
Vrije dag om deze veelzijdige stad te ontdekken. U kunt bijvoorbeeld het beroemde Sky Dome bezoeken, dit architectonisch wonder biedt plaats aan 50.000 mensen. Misschien wilt u liever een cruise maken langs de oevers van het meer. Toronto heeft een aantal musea die zeker een bezoek waard zijn. Winkelen in Toronto is een feest voor de liefhebber en een verblijf in deze stad zonder bezoek aan de CN Tower is natuurlijk niet compleet. Vanuit de CN Tower  heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en Lake Ontario. Overnachting in Toronto.
Tip: Kijk in uw City Passports Guidebook voor de vele excursiemogelijkheden, restaurants en kortingsmogelijkheden hierop. Bijvoorbeeld een City Tour of Centreville Amusements Park.
Dag 3: Toronto - Niagara Falls (131 km)
Geniet van een heerlijke rit langs het Lake Ontario, richting Niagara Falls. Deze regio is erg bekend vanwege zijn boomgaarden en wijnproduktie. Op de route kunt u desgewenst een stop maken bij Royal Botanical Gardens waar meer dan 1000 hectare met planten op u wachten. Vervolg uw weg langs de oevers  van het meer naar de historisch stad Niagara-on-the-Lake, een heerlijke plek om te lunchen. Niagara on the Lake heeft vele wijnboerderijen en op de route van Niagara on the Lake naar Niagara Falls komt u langs o.a. Peller Estates en Inniskillin. Verderop langs de Niagara Parkway komt u langs Queenston Heights Park, de “Floral Clock” en “Whirpool Rapids”. The Great Wolf Lodge ligt op de route en misschien wilt u al inchecken alvorens u verder gaat om de “Niagara Falls” zelf te gaan bewonderen. Het vrij toegankelijke vuurwerkspektakel wat iedere vrijdag en zondag van 19 mei t/m begin september plaatsvindt boven de watervallen, zal de hele familie enthousiast maken.
Dag 4 : Niagara Falls
Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de watervallen en omgeving te bezoeken. Wellicht de bekendste manier om de watervallen van dichtbij te bekijken , is door aan boord te gaan van “The Maid of the Mist”. In uw City Passports boekje vindt u een coupon voor de “Skylon Tower” vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft over de stad en de watervallen.
Dag 5: Niagara Falls naar Kingston (292 km)
Vandaag rijdt u in tegengestelde richting naar Kingston via Toronto als u de Niagara Parkway route nog niet gereden heeft of deze nogmaals van de andere zijde wilt bewonderen. Kingston is bekend door zijn ligging te midden van het 1000 Islands gebied. Het is zeker de moeite waard om het oude historische centrum van Kingston eens rustig te gaan bekijken. Inbegrepen: Cruise per Rock Boat Line
Dag 6: Kingston naar Ottawa (275 km)
Op weg naar Ottawa komt u langs Bearbrook Farm met een kinderboerderij, wildboerderij en speeltuin. U zult zeker niet teleurgesteld zijn! Wilde beren,geiten, emoes, buffels, ganzen en verschillende soorten herten zijn slechts voorbeelden van de vele honderden dieren die hier aanwezig zijn. Ottawa heeft vele attracties en bezienswaardigheden: Bezoek eens de Parliament Buildings, bekijk de wisseling van de wacht, kuier langs de oevers van het Rideau kanaal die in de winter verandert in één grote schaatsbaan. Ontdek duizenden jaren van de geschiedenis van de mens in het Canadian Museum of Civilization of bekijk werelds grootste collectie van Canadese kunst in The National Gallary of Canada. Dit zijn slechts twee van de twaalf nationale museums die de diverse Canadese cultuur laten zien. Geniet van de By Ward Market, een kleurrijke boeren markt die zijn oorsprong heeft in 1840. In de omringende straten vindt u vele cafés, restaurants en boutiques.  ’s Avonds kunt u bijvoorbeeld een avondwandeling onder begeleiding van een gids maken, hij zal u vele verhalen over de stad en zijn “geesten” vertellen. U kunt natuurlijk ook een avond cruise maken op een van de vele waterwegen die Ottawa rijk is.
Dag 7: Ottawa naar Mont Tremblant (159 km)
U gaat de Ottawa rivier over richting het noorden naar de Laurentian Mountains, Mont Tremblant is de kroonjuweel van de Laurentians en is zowel in de zomer als winter prachtig om te zien. De verbazingwekkende uitzichten over het meer en zijn omgeving zullen u sprakeloos maken. Geniet van het schitterende uitzicht op de top van de berg.
Dag 8 : Mont Tremblant
Dag 9: Mont Tremblant naar Trois Rivieres (267 km)
Een dag relaxen in Trois Rivières, het centrum van de Maurice Regio. De drie-armige monding van de rivier St Maurice gaf de stad haar naam. Vele gebouwen in het mooie stadje stammen uit de 18e eeuw.
Dag 10: Trois Rivières naar Jonquiere/Chicoutimi (334 km)
U rijdt vroeg in de ochtend richting Lac St Jean, we kunnen een bezoek aan de St Felicien Zoo van harte aanbevelen. U kunt op verschillende manieren uw bestemming Jonquiere bereiken, u kunt er voor kiezen om langs de oevers van de St Lawrence en Quebec city te rijden of de # 175 door het Provincial Park.  Inbegrepen: Saint Félicien Zoo (15 mei – 31 oktober) Deze dierentuin biedt een uniek concept waarin dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien zijn. De bezoekers kunnen hier het wild tot op zeer dichtbij benaderen, bij sommige soorten kan men de dieren zelfs bijna op de rug krabben. U heeft hier minimaal  4 uur nodig om een goede indruk te krijgen van de dierentuin.
Dag 11 : Jonquire/Chicoutimi
Als u gisteren nog geen tijd heeft gehad om de dierentuin te bezichtigen heeft u vandaag nog alle tijd om dit te doen. U kunt ook naar Pointe Bleue, naar het enige Montagnais museum in Canada of met de kabelbaan omhoog bij Val Jalbert om daar te genieten van het uitzicht over Lac St Jean. Hier is ook een interessant museum waar u alles over pulp en het ontstaan van papier te weten kunt komen.
Dag 12 : Chicoutimi naar Quebec City (212 km)
Vandaag vroeg vertrekken om de dag te gaan doorbrengen in Valcartier Village Waterpark (entree niet inbegrepen) dat ongeveer 20 minuten buiten Quebec City gelegen is. Daarna rijdt u door naar Quebeq City om inthe checken in uw hotel.
Dag 13 : Quebec City
Een hele dag om te genieten in Quebec City
Dag 14 : Quebec City - Montreal (265 km)
Vandaag rijdt u richting het zuiden naar Montreal We kunnen u een stop in het "Chocolate museum Chocolaterie La Cabosse d'Or" van harte aanbevelen. Montreal heeft vele bezienswaardigheden waarvan o.a. de Notre Dame, Oud Montreal de oude haven, McGill University. Montreal is natuurlijk ook uitermate geschikt om eens heerlijk te gaan shoppen.
Dag 15: Vertrek Montreal
Helaas is de vakantie weer ten einde, u levert uw auto in op de luchthaven en checkt in voor uw terugreis naar Nederland.