+31(0)6-41560915

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aalska
U kunt in deze schitterende staat o.a. reizen per motorhome of auto. Men moet er wel rekening houden dat de snelheid gemiddeld lager ligt en dat er dus geen grote afstanden kunnen worden afgelegd. Wij hebben vele bestaande auto-routes in ons programma die natuurlijk naar uw wensen kunnen worden aangepast. De accommodatie kan bestaan uit hotels en lodges of bed & breakfast. Ook een cruise door de Inside Passage in combinatie met een tour over land is een belevenis.

Juneau
Juneau is de hoofdstad van Alaska (30.000 inwoners) en in 1880 gesticht door goudzoekers. Alaska State Museum met een collectie van Russische iconen. Juneau heeft diverse souvenirwinkeltjes en galeries en is een goed uitgangspunt naar Mendenhall Glacier.

Ketchikan
Ketchikan, de "hoofdstad van de zalm", is mede bekend om "Creek Street". Deze straat met houten huizen die op palen zijn gebouwd was vroeger bekend vanwege de vele bordelen, waarvan er nu één als museum is ingericht (Dolly’s House). Rondom Ketchikan ligt het woon-gebied van de Tlingit en Haida Indianen, bekend vanwege hun kunstig gesneden totempalen.

Sitka
Tot 1867 was Sitka, onder Russische heerschappij, de hoofdstad van Alaska. Bekend is de St. Michael’s Cathedral, een replica van de 100 jaar oude Russische Orthodoxe kathedraal die door een brand werd verwoest in 1966. Hier vindt men een aantal oude iconen. 

Skagway
De meest noordelijk gelegen stad aan de Inside Passage en één van de bekendste steden uit de tijd van de "goldrush". 

Valdez
Valdez is het Zwitserland van Alaska, rijk geworden door de Alaska Pipeline. Sinds begin van de vorige eeuw worden hier olieboringen gedaan

Anchorage
Gesticht als basiskmap voor de arbeiders die werkten aan de Alaska spoorweg. Hier woont de helft van de totale bevolking van Alaska. In diverse musea kunt u zich verdiepen in de geschiedenis van de staat en de cultuur van het gebied.

Vancouver
Deze stad heeft het plezier hoog in het vaandel. Een gezellige stad die met de vele terrasjes bijna Europees aandoet. Vancouver heeft een schitterende ligging: de steiel North Shore bergen die vanuti zee oprijzen, de diverse oceaan-inhammen en de oerbossen die tot in de woongebieden doordringen. De dierentuin is indrukwekkend

Inside Passage
Langgerekt en bergachtig gebied grenzend aan de westkust van Canada. Het gebied wordt gedomineerd door meren en sneeuwwitte gletsjers. Het gebied is rijk aan zeearenden, zeeleeuwen, bruinvissen en walvissen.

Glacier Bay National Park
Glacier Bay is een schitterende baai en één van de topattracties van Alaska. Er zijn maar liefst 18 imposante en actieve gletsjers te bewonderen. Er is een grote variatie aan dieren waaronder walvissen dolfijnen, zeehonden en vele vogelkolonies.

Wij bieden een scala aan mogelijkheden zoals:

  • camperhuur
  • autorondreizen, ook op maat
  • cruises
  • korte en lange tours, arctic tours
  • adventure tours, bear viewing
  • bustours