+31(0)6-41560915

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autorondreis Wonderous National Parks
U bent omringt door de schoonheid van de nationale parken van het westerlijke staten. De parken die u tijdens deze reis zult bezoeken zijn onder andere de Rocky Mountains, Yellowstone, Bryce Canyon, Zion en de Grand Canyon.

Highlights: Denver Rocky Mountain NP - Mount Rushmore National Monument - Yellowstone  National Park - Salt Lake City - Bryce Canyon NP - Zion NP  - Lake Powell  - Grand Canyon NP - Mesa Verde NP- Durango.

15 nachten / 16 dagen vanaf 01/05 t/m 30/09
2 pers.    3 pers.   4 pers.
€  964      € 717     € 588  
Kinderen tot 12 jaar gratis (bij ouders op de kamer)

Dag 1: Denver, CO
Aankomst op de luchthaven van Denver, waar u uw huurauto ophaalt en vertrekt naar uw hotel. Denver heeft de stedelijke charme van een hardwerkende stad, gecombineerd met de mystiek en romantiek van het oude Westen. Denver noemt zichzelf ook wel de ‘Mile High City’, daar zij precies op 1 mijl boven het zeeniveau gelegen is aan de rand van een weidse prairie en uitkijkend over de bergen. Ooit werd hier een splinter goud gevonden, wat ertoe leidde dat de stad overstroomd werd door goudzoekers. Vandaag de dag is het een bruisende handelsstad met een knipoog naar het verleden.
Dag 2: Denver
Vandaag krijgt u de gelegenheid Denver verder te ontdekken. Het heeft een prachtig groen centrum met veel parken en door bomen omzoomde boulevards. Winkeltjes, restaurants en uitgaansgelegenheden vindt u hier genoeg. Bezienswaardigheden zijn o.a. de US Mint, het Denver Art Museum en het Colorado History Museum.
Dag 3: Denver – Rocky Mountain National Park – Cheyenne, WY (ca. 194 ml/310 km)
Vertrek in de ochtend vanuit Denver richting het Rocky Mountain National Park. U vindt hier prachtige dennen- en sparrenbossen, velden vol wilde bloemen en indrukwekkende vergezichten. Het park is uniek door haar hoogteverschillen in het landschap en heeft een grote wildpopulatie. U kunt hier elanden, herten, bevers, coyotes, otters, longhorn schapen en een grote verscheidenheid aan zangvogels tegenkomen.  De Trail Ridge Road, welke aan de westkant door het park loopt, wordt beschouwd als één van de meest prachtige landschappelijke wegen in Amerika. Het is, met 12.187 voet als hoogste punt bij Fall River Pass waar u meer te weten kunt komen in het bezoekerscentrum over het leven in de bergen, de hoogste geasfalteerde weg in het land.
Dag 4: Cheyenne – Mount Rushmore – Rapid City, SD (ca. 318 ml/509km)
Vandaag gaat het naar Rapid City via de vier uitgehakte figuren in Mount Rushmore. Deze figuren vertegenwoordigen samen de eerste 150 jaar Amerikaanse historie. George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Thomas Roosevelt staan hier gevangen in steen. Bij Mount Rushmore vindt u tevens een amfitheater, een museum, een bezoekerscentrum, souvenirwinkeltjes, boekwinkel en eetgelegenheden. Om de ervaring compleet te beleven, kunt u nog de avondlijke lichtjesceremonie meemaken. U kunt ook nog een bezoek brengen aan het Crazy Horse monument, waar ’s werelds grootste beeldhouwwerk gemaakt wordt.
Dag 5: Mount Rushmore – Devil’s Tower – Cody, WY (ca. 426 ml/682 km)
Via Rapid City reist u vandaag naar het Devil’s Tower National Monument. Deze bijna verticaal oprijzende monoliet torent 1267 voet uit boven de Belle Fourche rivier. Vervolg uw reis richting Cody. Bezienswaardigheden zijn hier het Buffalo Bill Historical Center, welke 5 musea herbergt waar u veel te weten komt over de historie van het Westen. Cody noemt zichzelf de Rodeo hoofdstad van de wereld, in het seizoen is de Cody Night Rodeo een fantastische manier om kennis te maken met deze spannende sport.
Dag 6: Cody – Yellowstone National Park, WY (ca. 134 ml/214 km)
U reist af naar Yellowstone National Park, het eerste nationale park ter wereld en thuis van de beroemde geiser Old Faithful. In Yellowstone vindt u vrij rondlopende herten en buffels en het herbergt het grootste wildreservaat van het land, een enorm meer, de Continental Divide en meer dan 1000 mijl aan wandelpaden. Bezoek de vele geisers in dit enorme park.
Dag 7: Yellowstone National Park
Er zijn verschillende manieren om het park te bezoeken. Te paard is het meest populair, variërend van een 2 uur durende tocht tot een hele dag. Wat Yellowstone tevens zo geliefd maakt, zijn de vele meren welke open zijn voor publiek en waar u o.a. kunt kajakken.
Dag 8:  Yellowstone – Grand Teton National Park – Jackson Hole, WY (ca. 120 ml/193 km)
Op weg naar Jackson Hole, Wyoming passeert u de Grand Teton Mountains, welke zich over zo’n 40 mijl uitstrekken en waar gemiddeld bijna 5 meter sneeuw kan vallen. De hoogste piek is 4197 meter hoog. U kunt hier op verschillende plaatsen fantastische foto’s maken. In de voormalige handelspost Jackson Hole komen cowboys tot leven. Op elke straathoek vindt u een saloon en er zijn vele galerieën met authentieke kunst. Bezoek een lokale ranch voor een echte cookout en Wild West show. Rondleidingen door de omgeving zijn mogelijk te paard en zelf in een heteluchtballon!
Dag 9: Jackson Hole – Salt Lake City, UT (ca. 305 ml/488 km)
Verlaat het Wilde Westen en rijd richting Salt Lake City en het beroemde Mormoonse tempelplein. U kunt op het tempelplein gratis rondleidingen krijgen. Salt Lake City is de hoofdstad van Utah. De eerste transcontinentale spoorlijn bracht de stad veel voorspoed en economische groei en gaf de stad haar bijnaam “Crossroads of the West”. Vandaag de dag is hier veel mijnindustrie en werden hier in 2002 de Olympische Winterspelen gehouden. Het is mogelijk hier een kopermijn te bezoeken of het Olympisch dorp. Ook zult u zeker een bezoek willen brengen aan het Great Salt Lake. Het is het grootste zoutwatermeer op het Westelijk Halfrond.
Dag 10: Salt Lake City – Bryce Canyon National Park, UT (ca. 270 ml/440 km)
In de ochtend vertrekt u weer richting Bryce Canyon NP. Bryce heeft zogenaamde amfitheaters van prachtig gekleurde geërodeerde rotsformaties. Deze rotstorens worden ‘hoodoos’ genoemd en zijn uniek in de wereld. U kunt hier naar Rainbow Point rijden. Op sommige punten kunt u op een heldere dag meer dan 100 kilometer ver kijken. Het park heeft verschillende wandelroutes. Ook kunt u het park te paard bekijken.
Dag 11: Bryce – Zion National Park – Page/Lake Powell, AZ (ca. 248 ml/397 km)
Vandaag gaat het richting Zion National Park, waar u begroet wordt door gigantische zandstenen monolieten en u het geluid hoort van de zacht kabbelende Virgin rivier. In het park en langs de rivier vindt u verschillende trajecten variërend in moeilijkheidsgraad. Ook is er een gratis pendelbus welke door het park rijdt. Zo ziet u zonder al te veel moeite, de hoogtepunten van het park, zoals de Emerald Pools, de Weeping Rock en Angels Landing. In het bezoekerscentrum vindt u veel informatie over de historie van het park en rondleidingen. Na het parkbezoek rijdt u door naar Lake Powell.
Dag 12: Page/Lake Powell – Grand Canyon National Park, AZ (ca. 218 ml/348 km)
‘s Morgens heeft u de gelegenheid om de diepblauwe wateren van Lake Powell, omzoomd door rode rotsen, te ontdekken. Wellicht kunt u de Rainbow Bridge gaan ontdekken, de grootste natuurlijke brug ter wereld. Van hieruit rijdt u verder naar de Grand Canyon. De ongelooflijke grootte en schitterende kleuren maken dit eveneens tot één van de wonderen van de wereld.  De zuidkant heeft verschillende uitkijkpunten die u per auto of bus kunt bereiken. Bezoek de Bright Angel Lodge voor een schitterend uitzicht.  U vindt hier ook een galerie en tentoonstellingen. Ook starten hier rondleidingen langs avontuurlijke paden, te voet of op de rug van een muilezel, helemaal afdalend naar de Colorado rivier, waar u ook kunt raften.
Dag 13:Grand Canyon National Park - Canyon De Chelly - Monument Valley,UT(ca. 366 ml/586 km)
Vertrek vandaag vroeg en rij door de Painted Dessert en breng een bezoek aan Canyon het Chelly National Monument. Bewonder het spectaculaire 'Spider Rock' gelegen op de grens van Monument Valley en Canyon de Chelly, een honderden meters hoge rots. Spider Rock kunt u al zien vanaf de South Rim Drive. Deze plaats is ook de achtergrond van verschillende tv reclames. Rij hierna door naar Monument Valley, waar verschillende westernfilms zijn opgenomen. In de schemering komt dit park tot leven, als de zon haar stralen weerspiegelt op de kleuren van de rotsen. In het noorden en midden van dit Navajo reservaat leven nog steeds de oorspronkelijke bewoners, welke u ook kunt bezoeken.
Dag 14: Monument Valley – Mesa Verde National Park – Durango, CO (ca. 226 ml/362 km)
Vandaag bezoekt u Mesa Verde National Park, welke zo’n 4000 beschermde archeologische vindplaatsen herbergt met zo’n 600 rotswoningen van de vroegere bewoners, de Anasazi. U kunt veel informatie vinden in het Far View bezoekerscentrum, alsmede aardewerk en sieraden gemaakt door de Indianen. De nacht brengt u door in Durango, ontstaan ten tijde van de aanleg van de spoorlijn. Het stadje ademt nog steeds de sfeer van het oude Westen. In Main Street vindt u het Strater Hotel, waar voorheen de eerste bank in de regio huisde, en verschillende gebouwen uit eind 1800. Op de lokale ranches worden optredens  verzorgd en kunt u terecht voor een smakelijke maaltijd. Bij de lokale vvv kunt u verschillende wandelroutes krijgen.
Dag 15: Durango – Colorado Springs, CO (ca. 314 ml/502 km)
Wanneer u vandaag richting Colorado Springs rijdt, kunt u Manitou Springs met haar vele natuurlijke bronnen bezoeken. U kunt Pike’s Peak beklimmen, de bekendste berg in de staat met een hoogte van bijna 4400 meter. Hier vindt u ook Seven Falls, een waterval welke in 7 stappen van de berg naar beneden valt. Naast de waterval ligt een 224-treden hoge trap, welke leidt naar een netwerk van wandelpaden welke o.a. leiden naar de ‘Midnight Falls’ en naar Inspiration Point vanwaar u een fantastisch uitzicht hebt over Colorado Springs en de vlaktes erachter. In Colorado Springs kunt u een bezoek brengen aan de ‘Garden of the Gods’, bekend om haar rode zandstenen pilaren en kliffen, gevormd door wind en water.
Dag 16: Colorado Springs – Denver, CO (ca. 85 ml/136 km)
Deze laatste dag gebruikt u om naar Denver te rijden voor de terugkeer naar huis.