+31(0)6-41560915

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autorondreis Cowboys en Indianen
Ervaar het wilde westen, ontdek de gebieden van het wilde westen bij deze tour, die begint in Denver en een noordelijke richting neemt door Cowboy Country. Zie de Black Hills van Zuid Dakota waar de Sioux indianen leefden. Overnacht in Jackson Hole, een plek waar vroeger bont werd verruild. Bezoek de beroemde geisers van Yellowstone.

Hoogtepunten: Denver, Rocky Mountain NP - Mount Rushmore  - Crazy Horse Memorial - Hot Springs -Yellowstone  National Park – Grand Tetons National Park – Jackson Hole – Salt Lake City – Arches National Park – Canyonlands National Park      

13 nachten / 14 dagen - tarieven per persoon in euro inclusief: overnachtingen in standaard accommodatie, toeristische informatie en roadbook.
                       2 pers     3 pers      4 pers
01/05-31/05    848         620           493
01/06-15/07    873         637           506 
16/07-15/08    900         657           522 
16/08-30/09    864         631           502
Kinderen tot 12 jaar gratis (bij ouders op de kamer)                      
 
Dag 1 - Denver, CO
Aankomst op het vliegveld van Denver. U haalt uw huurauto op en reist verder naar uw hotel. Wandelen in het centrum is ideaal. Het barst hier los van het groen, terug te zien in de parken, voetgangerszones en de boulevard met alle bomen die hier in een lange strook staan. Winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden zijn hier overal te vinden. Topattracties zoals de US Mint, nagemaakt zoals op het Palazzo Riccardi in Florence, Denver Art Museum, Colorado History Museum zijn ook in deze buurt gevestigd.

Dag 02: Denver – Rocky Mountain National Park – Cheyenne, WY (385km)
In de ochtend vertrekt u uit Denver en begint de rit richting Rocky Mountain National Park. Hier houden de Rocky Mountains de benedengelegen landschap in de gaten. Er zijn hier bossen van dennenbomen en sparrenbomen, en velden van bloemen. De uitzichten zijn spectaculair. Hierna gaat u door naar Cheyenne voor een overnachting

Dag 03: Cheyenne – Hot Springs, SD (386km)
U vertrek deze ochtend vanuit Cheyenne naar Zuid Dakota. Slenter langs het Freedom Trail, dat loopt langs de bermen van de Fall River. U zult genezende warmwater bronnen ontdekken en lopen onder een prachtige waterval. Ervaar de unieke winkels, galeries, koffiehuizen, boekenwinkels, restaurants en lounges, die de eeuwenoude zandsteengebouwen bezetten. Ontdek de oude weg uit 1890, die nu dient als informatiebezoekerscentrum. De overnachting wordt ter plaatse verzorgd. 

Dag 04: Hot Springs – Mount Rushmore - Rapid City, SD (83km)
Vandaag rijdt u richting Rapid City, via de vier beeldhouwkunstwerken in de stenen van Mount Rushmore. U vindt hier o.a. een amfitheater, museum/theatercomplex, Visitor Orientation Center, Presidential Trail, winkeltje, boekenwinkel en eetgelegenheden. Om uw Rushmore ervaring compleet te maken, ga dan naar de avondceremonie. U kunt ook overwegen om naar het Crazy Horse Memorial te gaan, de werelds grootste bergsculptuur, wat nu gemaakt wordt. Geniet van een overnachting in Rapid City.

Dag 05: Rapid City – Billings, MO (457km)
Vanaf Rapid City rijdt u door naar Devil’s Tower National Monument. De bijna verticale grafheuvel, beter bekend als Devils Tower, steekt 1267voet boven de Belle Fourche Rivier uit. Ga door naar Montana. Hier in ‘Big Sky Country’ ziet u de plaats van de meest beroemde strijd van het oude westen bij Little Bighorn Battlefield. Vanaf hier gaat u door naar Billings voor een overnachting. Vanaf uw accommodatie kunt u een tochtje maken naar Beartooth Highway. Deze weg was ooit uitgeroepen tot de mooiste snelweg ter wereld, door Charles Kurault. Montana is een winkelparadijs omdat het hier belastingvrij shoppen is.

Dag 06: Billings – Cody, WY (163km)
Ga door naar Cody voor een overnachting. Bezoek het Buffalo Bill Historical Center. Omdat deze stad zich ‘Rodeo hoofdstad van de wereld’ noemt, beschikt Cody over de unieke mogelijkheid om een spannende rodeo mee te maken in een dramatische westerse sfeer. Seizoensgebonden, is Cody Nite Rodeo een geweldige manier om een deel van het westen te worden. 
 

Dag 07: Cody – Yellowstone National Park, WY (73km)
Vertrek vandaag uit Cody omYellowstone National Park te ontdekken. Yellowstone was het eerste nationale park ter wereld, een rolmodel voor elk ander park. Door de afgelegen locatie van het gebied, en door de grote oppervlakte, kunnen dieren hier vrij leven op een natuurlijke manier zoals deze soort dieren al eeuwen doen. Rendieren en buffels lopen hier het meest rond. Begin uw wandeltocht door te stoppen bij het boswachterkwartier of het informatiecentrum.

Dag 08: Yellowstone – Grand Teton National Park – Jackson Hole, WY (126km)
Vandaag vertrekt u uit Yellowstone en stopt u bij het Grand Teton Mountains, onderweg naar de Jackson Hole, Wyoming. Het Teton Range is 40mijl lang en heeft een sneeuwval van 191inch. Grand Teton, op een hoogte van 4197m, is de hoogste top van deze range. Het laat de vaak besneeuwde bergtoppen zien. Stop bij een van de vele uitkijkpunten of meren voor een geweldige foto. Ga hierna door naar Jackson Hole. Ouderwetse ‘saloons’ vullen de hoeken van de straten. Bezoek de locale range voor een heerlijke maaltijd bij een wild west show. Er zijn mogelijkheden om tours te maken met een gids op paarden en zelfs in een luchtballon!

Dag 09: Jackson Hole, Salt lake City. UT (317km)
Vertrek uit het wilde westen en ga verder richting Salt Lake City en het beroemde Mormon Temple Square. Salt Lake City is de hoofdstad en dichtbevolkte stad van Utah. U kunt hier de enorme kopermijnen bezoeken of het Olympische park bekijken. Wellicht wilt u ook wel het Great Salt Lake bezoeken.

Dag 10: Salt Lake City – Arches National Park - Moab, UT (320km)
Vandaag verlaat u Salt lake City en bezoekt u het Arches National Park. Hier treft u ruim 2000 natuurlijke vrijstaande zandsteenbogen. De meeste beroemde is de Delicate Arch. Bij het bezoekerscentrum, worden er tochten met gidsen en natuurwandelingen aangeboden. Houd uw ogen open voor gehoorde schapen. U kunt er ook voor kiezen om het Aztec Ruins National Monument te bezoeken.

Dag 11: Canyonlands National park, UT
Vertrek uit Moab en rijd naar Canyonlands National Park. Bezoek het Needles District van het park, wat wordt gezien als het meest kleurrijke gedeelte. U kunt een wandeling maken van ongeveer 500m naar Needle Point voor een mooi uitzicht. Er zijn verschillende manieren om het park te zien, waarvan ook een tour met gids op een mountainbike. Voor meer avontuur, kunt u ook gaan wildwatervaren.

Dag 12: Moab – Denver, CO (385 km)
U vertrekt vandaag uit Moab en gaat terug naar Denver voor een overnachting. Bezoek het Buffalo Bill Museum. Er zijn meerdere brouwerijen in de buurt van Denver. Veel van deze brouwerijen bieden rondleidingen aan en kun je proeven. Voor eten en winkelen moet u naar het 16th Street Pedestrian Mall. Het is gevuld met terrassen, gerenoveerde historische kantoorgebouwen, schitterende glazen wolkenkrabbers, winkels, restaurants, en warenhuizen. Vele fonteinen en pleinen bieden een speciale evenementen en entertainers aan.

Day 13: Denver – Denver International Airport
Vertrek naar Denver International Airport voor uw vlucht terug naar huis.