+31(0)6-41560915

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Autorondreis Around the Nations Capital 
Startend in de hoofdstad van het land, zult u tijdens deze tour veel bezienswaardigheden en schilderachtige gebieden bezoeken. Washington D.C., Philadelphia, Colonial Williamsburg en Gettysburg brengen geschiedenis tot leven.

Highlights: Washington DC, Philadelphia, Amish Country, Gettysburg, Baltimore Harbor, Chesapeake Bay, Virginia Beach, Colonial Williamsburg, Shenandoah National Park.

Prijs: vanaf € 877,- p.p. inclusief, 12 dagen autohuur, 11 hotelovernachtingen in standaard accomodatie's

Vertrek: vanaf 01-04 t/m 31/10

Dag 1: Aankomst Washington D.C.
U komt vandaag aan op het vliegveld. Haal uw huurauto op en ga verder naar uw hotel. Welkom in de hoofdstad van Amerika! Washington, DC trekt elk jaar bijna 20 miljoen toeristen aan, wat toerisme de tweede grootste business van dit gebied maakt, na de overheid. Verrassend is dat de meeste attracties gratis zijn!

Dag 02: Washington, DC
Ontdek de meest beroemde bezienswaardigheden van de stad, waarvan de meeste gelegen zijn langs de National Mall. In het Washington Monument kunt u een tour nemen naar de top van de obelisk, welke u een prachtig uitzicht geeft over het Witte Huis. Dit is een echte must-see! Een andere interessante bezienswaardigheid is het Arlington National Cemetery, in het nabij gelegen Virginia.  Overweeg tijdens uw verblijf in Washington een avondtour door de stad. Washington heeft ook een actief nachtleven ontwikkeld. Behalve de restaurants van wereldklasse, kunt u ook Broadway shows zien, zoals politieke satire en alle soorten live muziek.

Dag 03: Washington DC – Philadelphia, PA (281km)
Verlaat deze ochtend Washington en ga verder richting Philadelphia. Misschien is Liberty Bell Pavilion een van de meest beroemde attracties, het is gevestigd in het National Historical Park. Aan de overkant van de straat is Independence Hall. De Philadelphia Zoo was de eerste nationale dierentuin in de VS en is tegenwoordig het thuisfront voor ruim 1300 dieren. Het Please Touch Museum is een uniek museum, wat nergens anders te vinden is.

Dag 04: Philadelphia – Bucks County – Lancaster County, PA (214km)
De 1 uur durende rit naar Buck’s County, zal u naar een schilderachtig stadje brengen, vol met historische betekenis. Bezoek het Washington Crossing Historical Park aan de rand van de Delaware River. Hier kunt u varen, kajakken, roeien en raften in Amerika’s meest historische rivier. Reis verder richting Lancaster County en u zult in  Amish dorpen terecht komen, waar de tijd heeft stil gestaan.

Dag 05: Lancaster – Gettysburg, PA (104km)
Indien u besluit in het hotel te ontbijten deze ochtend, zorg dan voor een plekje bij het raam zodat u een waar Amish spektakel kunt zien als de Amish Kinderen over het veld rennen naar hun kleine schoolgebouw. Bezoek het Gettysburg National Military Park. Het park beschikt over het Eternal Light Peace Memorial, Gettysburg National Military Park Visitor Center, McMillan Woods Youth Campground, een auto tour, en het Gettysburg Museum of the Civil War.

Dag 06: Gettysburg – Baltimore – Annapolis, MD (131km)
Vandaag zult u reizen naar Baltimore, het thuisfront van de wereldberoemde Inner Harbor. Ondek de binnenkant van de onderzeeër Torsk uit de Tweede Wereldoorlog, of neem de lift naar het Top Of The World Observation Level, voor een onvergetelijke 360-graden panoramisch uitzicht van de horizon, haven en verder. Ga vanaf hier verder naar Annapolis, de hoofdstad van de staat Maryland, een mooie historische zeehaven langs de Chesapeake Bay.  Slenter langs het dok of neem een tour bij de US Naval Academy.

Dag 07: Annapolis – Chesapeake Bay – Virginia Beach, VA (368 km)
Geniet van prachtige rit langs de kust door de Chesapaeka Bay waneer u Annapolis verlaat en richting Virginia Beach rijdt. in Virginia. Virginia Beach wordt ook wel “the least stressful city in America” genoemd en is genomineerd als één van de plaatsen met de meest gezonde lucht van Amerika. Loop of rijd een fiets langs het lange strand met een net zo lange promenade terwijl u kijkt naar de dolfijnen dier erom bekend staan hier langs de kustlijn te zwemmen.

Dag 08: Virginia Beach, VA (226km)
Vandaag kunt u gaan kajakken terwijl de dolfijnen wellicht langs uw kajak zwemmen, jetskiën, sportvissen, wandelen in een wildlife reservaat of simpelweg gewoon lekker op het strand liggen. Minstens zo entertainend is het Ocean Breeze Water Park, het Virginia Aquarium of fietsen over de paden van het First Landing State Park.

Dag 09: Virginia Beach – Williamsburg, VA (94km)
Laat Virginia Beach achter en ga door naar het koloniale Williamsburg wat het grootste bestaande historische museum is met 500 gebouwen, woningen, winkels en cafés die zijn nagebouwd en ingericht zoals hun verschijning tijdens de 18e eeuw. Attracties die u gezien moet hebben zijn de Governor’s Palace, the Capitol, het DeWitt Wallace Decorative Arts Museum, het Abby Aldrich Rockefeller Folk Art Museum en Bassett Hall.

Dag 10: Wiliamsburg – Charlottesville, VA (194 km)
Vanaf Williamsburg gaat de reis verder naar naar Charlottesville, het thuisfront van Thomas Jefferson. Volg de voetsporen van Thomas Jefferson door een tour te maken in zijn landgoed, The Monticello Plantation, en zijn geliefde University van Virginia. Loop langs de botanische showstukken die in de tuinen van Monticello te vinden zijn en zie de slavenverblijven van de plantages, ooit bewoond door honderd dertig arbeiders. Bij het landgoed vindt u de Jefferson Wijngaarden, die tegenwoordig de beste wijnen van Virginia produceren.

Dag 11: Charlottesville – Shenandoah Valley, VA (101 km)
Verlaat Charlottesville en vertrek richting Shenandoah Valley. De Luray Caverns zijn de grootste grotten van de oostkust, met hun beroemde ‘Giant Hall’, een enorme ruimte waar bezoekers de grote steenformaties kunnen bezichtigen. Net zo indrukwekkend is  ‘Virginia’s Crowning Glory’, Shenandoah National Park, wat beschikt over 197.000 hectare grond en bekend is wegens overweldigende uitzichten. In het park zelf zijn er verschillende activiteiten om uit te kiezen; de meest geliefde activiteiten zijn de natuurwandelingen over de gezamenlijk ruim 500mijl lange paden, paardrijden, fietsen, vissen en kanoën.

Dag 12: Shenandoah Valley, VA – Washington, DC (120km)
Vertrek naar het vliegveld in Washington, DC